Patroontekenlessen

Bij het volgen van patroontekenlessen worden patronen op eigen maten getekend. Er wordt getekend volgens het Rundschau-tekensysteem. Dit is een professioneel tekensysteem dat welbekend is in de maatkledingconfectie-industrie.

Belangrijk bij het op maat tekenen is het nemen van de maten. Op de gemeten maten worden vervolgens grondvormen getekend. Op deze getekende grondvormen worden modellen ingetekend, zodat eigen modellen kunnen worden ontworpen. De modellen worden zowel getekend als genaaid, zodat de combinatie tekenen/naaien aan de orde komt. Er wordt klassikaal getekend op schaal, voor het naaien van de modellen wordt op een hele schaal getekend.

In september van ieder schooljaar start een cursus patroontekenen, wanneer er een dagdeel vrij is. De lessen worden om de 14 dagen gegeven. In totaal zijn het 15 lessen van 2 uur. Een cursus patroontekenen start wanneer zich minimaal 2 personen hebben aangemeld. Tijdens de 1ste cursus patroontekenen komt de rechte rok aan de orde en meestal wordt een begin gemaakt met het tekenen van de lange broek. Bij de 2de cursus wordt verder op de lange broek ingegaan en wordt ook een grondvorm voor japon getekend. Op deze grondvorm voor japon kunnen blouses en jurken worden ingetekend. De cursus kan steeds worden uitgebreid met het tekenen van een colbert, wintermantel of diverse kledingstukken naar eigen keuze.

De kosten voor 15 lessen van 2 uur zijn € 148,00, dit is inclusief lesboek.